Sretan nam 12. maj

Povodom 12. maja Međunaraodnog dana sestrinstva oglasio se i naš predsjednik Ranko Palačković kratkom čestitkom svim medicinskim sestrama i tehničarima.

 

Sretan nam 12. maj, Međunarodni dan sestrinstva!

 

Danas nije običan ponedeljak, težak kao i svaki ponedeljak koji pada skoro sredinom mjeseca kada su džepovi već prazni a treba izdržati do prvog, danas je naš, sestrinski dan.

Dan kada uzdahnemo, stanemo i sjetimo se zašto smo izabrali ovaj poziv, hiljadu puta podcijenjen u našem društvu. Dan kada pokušavamo izbrojati koliko vikenda smo proveli bez porodice, koliko noći smo probdjeli, koliko patnje i boli i koliko ljubavi i snage, života i sudbina smo vidjeli.

Danas se sjetite da nema ništa vrijednije, uzvišenije nego uzeti tanani ljudski život i podariti mu njegu, brigu, utkati u njega pažnju i prožeti ga nadom. A mi to radimo svaki dan i na to moramo biti ponosni.

12. maj, Međunarodni dan sestrinstva proslavićemo onako kako znamo – radeći sa pacijentima, u ambulantama i bolesničkim sobama u operacionim salama i intenzivnim njegama a i sa našim sugrađanima u parku „Petar Kočić”, gdje ćemo besplatno mjeriti šećer u krvi, krvni pritisak i tjelesnu težinu.

Leave a reply